fenneke-van-den-brule

Budgetcoach Almere

Mijn naam is Fenneke van den Brule. Ik woon in Almere.

Ik ben met Het Verschil gestart, omdat er veel jongeren met financiële problemen zijn die ik graag verder wil helpen. Sommigen van hen hebben een bewindvoerder, voor anderen is dit niet nodig. Die hebben wat budgetcoaching en voorlichting nodig om zelfstandig met hun geldzaken om te leren gaan, individueel of in een groep. Weer een ander heeft een vorm van budgetbeheer nodig. Dat is allemaal mogelijk bij Het Verschil.

Na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik een poosje gewerkt bij Stichting de Volksbond in Amsterdam, in een sociaal pension voor dak -en thuisloze jongeren. Hier kreeg ik met een hele diverse doelgroep te maken en ik heb daar heel veel geleerd. Hierna ben ik overgestapt naar de GGZ. Ik heb een jaartje bij HVO Querido gewerkt voordat ik bij Stichting Kwintes in Almere terecht ben gekomen. Hier werkte ik eerst op de woonvorm, daarna als persoonlijk begeleider ambulant en tenslotte als budgetcoach. Ik had vooral jongeren in budgetbeheer.

Ik merkte bij veel jongeren een grote motivatie om hun financiële situatie aan te pakken en aan hun schulden te werken. Het gaf mij een enorme motivatie dat ik hen kon helpen om financieel meer zelfredzaam te zijn en om meer rust in hun financiën te creëren, waardoor zij met hun begeleider ook konden werken aan andere doelen. Ik kon dit op dat moment echter vrijwel alleen bieden aan jongeren die ook door Kwintes begeleid werden.

Nadat ik de opleiding zelfstandig bewindvoerder heb afgerond, startte ik mijn eigen kantoor voor budgetcoaching, Het Verschil. Omdat ik het verschil wil maken tussen teveel en te weinig uit handen nemen, tussen rode en groene cijfers, tussen chaos en orde, maar ook wil ik het verschil maken met mijn achtergrond wat betreft werkervaring, waar ik ook een groot deel van mijn doelgroep mee wil aanspreken.

Neem rustig een kijkje op deze site en wanneer je vragen hebt, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen!